TİCARET

KAŞINHANI VE ÜLKEMİZİ DÜNYANIN HER YERİNDE TEMSİL EDİYORUZ   
 
1980' den bu yana havuç üretimini gerçekleştiren kasabamız 1990 yılların başlarında kapasitesini % 200 artırarak "Dünyada dev bir tarım üreticisi olan kasaba haline gelmiştir." Konya 'dan ortalama 350 bin ton havuç dünyanın 10'u aşkın ülkesine ihraç ediliyor.


Bölgemizde üretilen havuçlar, başta Romanya, ve Bulgaristan olmak üzere İtalya, Sırbistan, Gürcistan, Kazakistan, Moldovya, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan gibi dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

 

 

Dikkat


Kaliteli Saddam Havuç Ürünleri piyasada taklit edilmektedir. Alışverişlerinizde ürünlerde SADDAM TARIM logolu etiketlrin bulunmasına dikkat ediniz.

"TS 1193 HAVUÇ STANDARDI"
Dosyayı İndirmek İçin Tıklayın

DÜNYADA HAVUÇ İHRACATI

 

Havuç üretimi dünya üzerinde geniş alanlara yayılmıştır. Üretimin çok büyük bir bölümü kuzey yarı kürede yoğunlaşmıştır. En çok havuç üretimi yapan  bölgeler üreten ülkeler Çin, Rusya ve ABD’dir.
 

 

BÖLGEMİZDE HAVUÇ İHRACATI

 

Konya Kaşınhanı'nda üretilen havuçların bölgemizin iklim yapısı ve toprak özelliklerine bağlı olarak renk, aroma ve lezzet açısından daha kalitelidir. Özellikle Romanya ve Bulgaristan her yıl Konya' dan havuç ithal edip, AB ülkelerine pazarlıyor. Havuç, Konya'nın kiraz, elma, patates gibi önemli ihracat kalemlerinden biridir.


Bölgemizde üretilen havuçlar, başta Romanya, ve Bulgaristan olmak üzere İtalya, Sırbistan, Gürcistan, Kazakistan, Moldovya, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan gibi dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Konya'nın Ereğli ilçesi ve Kaşınhanı bölgesinde, Ankara Beypazarı ve Hatay Kırıkhanda havuç üretimi yapılıyor.