MAESTRO


MAESTRO

 

Yaprak Yapısı
• Orta - koyu yeşil (Bolera dan daha koyu),
• Köke kuvvetle bağlı, dik yapraklar sayesinde çekerek mekanik hasada uygun,
• Yaprak hastalıklarına (alternaria, Powdery Mildew, Xanthomonas) yüksek direnç.

 

Kök Yapısı-Kök Kalitesi olarak en mükemmel çeşit!
• Silindir şekilli çok yeknesak (homojen)
• Güzel iç ve dış renk,
• Pazarda bulabileceğiniz en pürüssüz cilde sahip,

• Çok uzun raf ömürlü,
• Cavity Spot hastalığına yüksek tolerans,
• En az girdi ile en yüksek kalite ürün elde etmenin tek yolu,

 

 

Maestro Tipi Havuç Yetiştirilmesi
 

Ekim Sıklığı
1,2 ila 1,6 millions tohum / ha. Ekime Bolero’ dan erken başlanabilir.

 

Gübreleme
Bolero’ ya benzer şekilde, ekimden önce dekara sadece 3 ila 5 birim Azot kullanılmalı, bakım gübresi miktarları ise yaprak yoğunluğu ile kök uzunluğu oranı dikkate alınarak uygulanmalıdır.

 

MAESTRO F1 DÜNYA ÇAPINDA ÜNÜNÜ NELERE BORÇLU?
• En yüksek kök kalitesine sahip çeşit,
• Raf Ömrü uzunluğu; Fransa, Avusturya ve Danimarka’ da referans çeşittir,
• Maestro gümüşlenmeye (silvering) karşı direçlidir,
• Ürün satış noktalarında - tezgahta bir çok gün beklendikten sonra dahi albenisinden bir şey kaybetmez. Bu nokta ihracat pazarları için daha çok önem kazanmaktadır,
• Xanthomonas‘a karşı toleransı.

Anfälligkeit von Möhrensorten gegenüber Xanthomonas campestris pv.carotae (Queckbrunnerhof, Schifferstadt, 1998; Aussaat 25.02, Inokulation 27.04, erste Symptome 15.05)